ochelari-rama-lentile-de-ochelari-reparatii-protejativa-ochelarii-ema-&-d-optics-sibiu

Va prezentam cateva sfaturi care vor asigura ochelarilor dumneavoastra o perioada de utilizare cat mai indelungata:

– Asezati intotdeauna ochelarii cu bratele pliate, niciodata cu fata convexa in jos. Este de preferat sa ii asezati in toc atunci cand nu ii folositi.

– Nu lasati niciodata ochelarii expusi unei surse de caldura (ex.bordul autoturismului, abur, caldura cuptorului, sudura).

– Nu purtati ochelarii in loc de panglica pe cap.

– Nu va asezati pe ochelari, nu bruscati rama de ochelari. Nici o rama de ochelari nu este anti-soc…

– Scoateti intotdeauna ochelarii de la ochi cu ambele maini si tot cu ambele maini sa-i puneti la ochi. Niciodata cu o singura mana…

– Spalati ori de cate ori este nevoie lentilele (din plastic) sub jet de apa rece (nu calduta, nu calda, nu fiarta) si cu sapun lichid sau folositi solutie de curatat lentilele, cumparata doar din optica (cumparand din alta parte riscati sa luati o solutie compusa doar din chimicale…, care ataca lentilele din plastic).

– Stergeti lentilele din plastic doar cu laveta de microfibra (moale si curata), chiar si dupa ce le-ati spalat sub jet de apa rece. Nu folositi niciodata la stergerea lentilelor din plastic servetele uscate sau umede sau ce va vine la indemana. Orice altceva veti folosi cand stergeti lentilele din plastic in timp va contribui la zgarierea lor…

– Lentilele din sticla pot fi sterse cu servetele umede, servetele uscate si cu tot ce va vine la indemna, conditia este ca acel material sa fie curat si sa nu fie abraziv.

– Pentru a pastra propietatile optice si mecanice ale lentilelor nu utilizati niciodata produse chimice (solutii de vase lichide sau solide, solutii de geamuri)

– Lentilele din policarbonat nu le stergeti niciodata cu nici un fel de alcool, in timp se crapa.