dieta-pentru-sanatatea-ochilor-ema-&-d-optics-sibiu

O dieta bogata in spanac si alte legume cu frunze verzi, precum si in oua, poate preveni pierderea vederii in cazul persoanelor in varsta, aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Archives of Ophthalmology, informeaza Reuters. Cercetatorii au descoperit ca persoanele in varsta acre au avut o dieta foarte bogata in oua, precum si legume verzi si galbene, prezinta un risc mai scazut de a suferi de degenerescenta maculara.

Specialistii au descoperit de mai multa vreme ca legumele verzi si galbene contin carotenoizi, luteina si zeaxantina, substante care protejeaza ochii de maladiile care apar o data cu inaintarea in varsta. Luteina si zeaxantina sunt depozitate in ochi si actioneaza ca antioxidanti, neutralizand actiunea radicalilor liberi care produc degenerarea la nivel celular.

Autorii studiului, cercetatorii de la Institutul National de Oftalmologie din Maryland, au declarat ca alti oxidanti, precum vitaminele C, E si betacaroten, nu au nici un rol in prevenirea pierderii vederii. La studiu, care a durat 6 ani, au participat 4.519 de persoane cu varsta intre 60 si 80 de ani.