post2

In ultimii ani ochelarii de vedere au facut o trecere rapida de la utilitate la moda. Acest accesoriu trebuie sa exprime subtil personalitatea purtatorului si sa fie in concordanta cu stilul acestuia  de vestimentatie si nu in ultimul rand, sa fie adaptati stilului de viata. Barbatul modern este din ce in ce mai atent la detalii, la nuante si texturi, iar alegerea unei perechi de ochelari care sa aduca un plus de valoare devine din ce in ce mai complicata, odata cu operele designerilor, care mai de care mai indraznete. In general, barbati prefera culorile inchise, precum negrul sau nuantele de maro, daca vorbim despre ochelarii cu rame de plastic sau argintiul daca avem in vedere ramele realizate din metal. Designerii s-au conformat preferintelor, dar noutatea este ca aduc cu fiecare colectie noua lansata , elemente de culoare, detalii pretioase si forme atipice. Iata cateva sfaturi pentru alegerea ramelor in functie de forma fetei, excusiv la barbati:

  • FATA ROTUNDA. Sunt potrivite ramele late si dreptunghiulare. Pacientii ar trebui sa opteze pentru lentile mari pentru ca cele mici le vor micsora vizual ochii.
  • FATA PATRATA. Ochelarii cu forma ovala sunt cei mai potriviti pentru ca rotunjesc vizual formele fetei.
  • FATA ALUNGITA. Barbatii cu forma fetei alungita, vor arata perfect cu ochelari care au rame subtiri si dreptunghiulare deoarece intra in balans cu trasaturile lor.
  • FATA IN FORMA DE INIMA. Pentru cei care au aceasta forma a fetei, ramele cu lentile mici, rotunjite sau ovale, sunt cele mai potrivite. Sunt de evitat ramele prea robuste.
  • FATA OVALA. Pentru un aspect balansat, este nevoie de ochelari cu rame dreptunghiulare care au colturile rotunjite. Fiind una dintre cele mai permisive forme ale fetei, pot fi recomandate cu incredere, ramele supradimensionate, din material plastic, dar si cele mai inguste.

Nu uitati de culoarea tenului si forma nasului atunci cand va alegeti diverse rame. Pe un ten deschis la culoare, nu vor avea efectul scontat o pereche de rame negre, ci mai degraba, unele in nuante de maro sau argintiu.