lentile-de-contact-ochelari-de-vedere-ema-&-d-optics

PRO OCHELARI

1. In anumite afectiuni oculare, cum ar fi: conjuctivita alergica sau gigantopapilara, complicatii la nivelul globului ocular (eroziuni, keratita microbiana si altele) lentilele de contact sunt contraindicate. Exista si contraindicatii relative, precum pacientii cu simptome de ochi uscat, glaucom sau dezlipiri de retina.

2. Chiar daca va doriti lentile de contact, trebuie sa intelegeti ca ochelarii recomandati pentru citit ori pentru lucrul la calculator nu pot fi inlocuiti cu lentile de contact pentru ca asta ar insemna sa fie scoase ori de cate ori se intrerupe lectura/lucrul la calculator. Iar pe de alta parte lentile de contact nu au nici o protectie pentru calculator, cum ar fi: antireflexul, filtrul PC sau Blue PROTECT.

3. In cazul fumatorilor si celor care lucreaza in medii cu foarte mult fum, lentilele sunt greu tolerate pentru ca ochii simt mai intens lipsa oxigenului. Dar si in conditii de lucru cu mult praf sau rumegus, nu pot fi tolerate bine lentilele de contact.

4. Ochelarii alesi in functie de fizionomia pacientului si tendintele modei, devin un accesoriu perfect care poate complecta tinuta vestimentara.

5. Ochelarii pot fi folositi in absolut toate mediile de lucru (inclusiv in medii de praf, pulberi, rumegus, in medii uscate sau in cele foarte ventilate), existand chiar si ochelari care combina rolul optic cu protectia impotriva corpilor straini.

6. Anumite filtre de protectie pot fi aplicate doar pe si in lentila de la ochelari, cum ar fi:

– filtru galben pentru condusul pe timp de noapte sau ceata;

– filtrul albastru si de alte culori pentru a diminua lumina de la monitor sau laptop;

– antireflex, filtru PC, Blue PROTECT pentru protectie la calculator si in zone cu lumina artificiala dar si pentru inbunatatirea confortului vizual; – – heliomat, Transitions VII, filtru UV + colorare + polarizare pentru protectia solara;

7. Se poate combina beneficiul protectiei ultraviolete a lentilelor de soare cu beneficiul de corectie optica, prin intermediul lentilelor de soare cu dioptrii sau, mai mult decat atat, cu ajutorul lentilelor fotosensibile.

PRO LENTILE DE CONTACT

1. Sunt deosebit de discrete, iar culoarea pe care lentilele o ofera ochiului poate fi, ea insasi, un accesoriu original pentru diferitele ocazii din viata pacientilor;

2. Sunt confortabile si reprezinta solutia salvatoare pentru pacienti sceptici cand vine vorba de ochelari de vedere sau care se simt inconfortabil datorita greutatii lentilelor (atunci cand dioptriile sunt foarte mari iar lentilele devin foarte grele);

3. Nu limiteaza campul vizual. Fiind aplicate direct pe suprafata ochiului, pacientii au vedere panoramica, obtinand o imagine perfecta in toate directiile;

4. Nu se aburesc si nu trebuie curatate in timpul purtarii. Pot fi folosite pe intreg parcursul zilei, durata de purtare ajungand chiar si la o luna de zile. In plus, lentilele au efect benefic asupra ochilor datorita materialului din care sunt facute, silicon-hidrogel. Lentilele cu purtare continua (pentru maxim 30 de zile), furnizeaza corneei mai mult oxigen decat lentilele zilnice;

5. Ochii sunt mai sanatosi, odata inceputa purtarea lentilelor de contact. Daca sunt aplicate conform prescriptiilor medicale, lentilele reduc riscul dezvoltarii infectiilor oculare;

6. Sunt practice, putand fi purtate in timpul oricarei activitati sportive;

7. Ideale pentru zilele insorite, lentilele pot fi purtate fara nici un fel de problema in acelasi timp cu ochelarii de soare.

Noi va recomandam si ochelari si lentile de contact! Pentru ca:

1. Lentilele de contact cu purtare zilnica trebuie scoase dupa 8 – 10 ore; dincolo de acest interval orar, ochelarii sunt absolut necesari.

2. Pentru orice disconfort (senzatie de nisip in ochi, ochi uscati etc.), trebuie renuntat imediat la lentile si consultat un Medic Oftalmolog, iar in cazul de genul acesta, trebuie folositi ochelarii.

3. Pacientii se pot confrunta de multe ori cu lipsa unui mediu adecvat si a conditiilor de igiena impedios necesare pentru manevrarea in siguranta a lentilelor de contact. In astfel de cazuri, ochelarii sunt de baza!

4. Pacientii pasionati de scufundari nu pot folosi lentilele de contact in timpul exercitiului. In schimb, vestea buna pentru acestia este ca exista ochelari pentru inot si scufundari, cu dioptrii.