lentile-protectie-antireflex-protectie-pc-ema-&-d-optics-sibiu

Chiar daca este unul dintre cele mai utilizate instrumente ale zilelor noastre, calculatorul are pe langa toate beneficiile si cateva puncte slabe. Orele prelungite petrecute in fata calculatorului ajung sa dauneze sanatatii. Cea care are cel mai mult de suferit este vederea, dar ne este imposibil sa renuntam la calculator pentru ca este cel mai facil mijloc de a lucra, comunica si de a ne informa.

Unul din cele mai interesante studii privind efectele computerului asupra sanatatii a fost realizat de catre Asociatia Americana Optometrical. Cei 32.000 de oftalmologi si opticieni din intreaga lume care au participat la acest studiu au ajuns la aceeasi concluzie:

– utilizarea PC-ului nu este naturala pentru ochii umani, iar aproximativ 75% dintre persoanele care lucreaza zilnic la computer au probleme (mai mici sau mai mari) cu vederea.

O echipa de Medici din Massachusetts a observat ca, pentru cei care au un job care impune statul mai mult de sapte ore pe zi la PC, riscul de oboseala anormala a ochilor creste cu 72%, iar dupa patru ani de asemenea program, circa doua treimi dintre utilizatori intampina probleme cu focalizarea privirii. De aceea, nu ar trebui sa ne mire ca unul dintre oamenii care si-au petrecut cea mai mare parte a vietii cu ochii in monitor, celebrul parinte al Windowsului, Bill Gates, a suferit de grave probleme cu vederea din cauza “operei” sale electronice. Mai mult decat atat, conform specialistilor de la Universitatea de Medicina Donetz, cei care lucreaza zilnic la computer obosesc cu cateva ore inaintea terminarii programului de lucru si nu mai dau randament. 48% dintre ei au ameteli, nu se pot concentra, au neurastenie (tulburari functionale ale scoartei cerebrale care se manifesta prin dureri de cap, insomnie, oboseala, anxietate) si tahicardie (accelerarea anormala a batailor inimii).

Asadar, primele simptome care indica faptul ca vederea este afectata din cauza monitorului sunt:

durerile de cap

– slabirea vederii

– vedere incetosata

– durerile intepatoare in ochi

– ochi rosii

– usturime la nivelul ochilor

– senzatie de ochi uscat

In concluzie va puteti proteja ochii de oricare din problemele enumerate mai sus cu lentilele PC PROTECT, pe care le gasiti la EMA & D OPTICS. Ele pot fi personalizate cu dioptriile dumneavoastra dar pot fi si fara dioptrii pentru cei care aveti nevoie de protectie.